lauantai 3. joulukuuta 2016

Reseptien oikoja




Kaipasin jotain hyvää ja puhdasta ruokaa ja aloin toteuttaa aikomuksiani VEGE! -kirjan suhteen. Ekana tein tämän minestronekeiton, johon tuli esimerkiksi parsakaalia, lehtikaalia ja makaronia. Unohdin reseptin basilikan, kesäkurpitsan ja babypinaatin kauppaan, että sen verran oikaisin tai muutin reseptiä että käytin kokonaisen parsakaalin, pakastepinaattia ja oreganoa ja koska kaupassa oli varsiselleri hyllystä loppu, laitoin purjoa. Tais säilyä alkuperäisestä vain idea! Oikein hyvä siitä tuli.
Toinen uusi lempikeitto on ollut Hesarin lasagnekeitto, joka on pehmeä syödä ja helppo tehdä: lasagnesoppa.  Sopii hyvin talven lohduttajaksi. 

Tein samasta kirjasta myös sipulipiirakan ja sen tein ihan ohjeen mukaan. Harmittaa kuitenkin, että tein sen valmiseen pakastepohjaan, sillä se jäi jotenkin "irralleen" täytteen mausta eikä itsessään maistunut kovin hyvälle. Seuraavalla kerralla teen sipulista pienempää silppua, sillä renkaat jää piirakkaa leikatessa venymään palasta ja sitä on hankala leikata ilman täytteiden nyysimistä seuraavasta palasta. Tämä piirakka saattaa toistua joulutohinoissa ja jos oikein kehittelemään lähtee, niin siihen sopisi kaveriksi vaikka hyvä vuohenjuusto tai homejuusto.

Melkein minestrone

1 kokonainen keskikokoinen parsakaali
1 sipuli
1 purjo
1/2 pussia vihreitä pakastepapuja, puolitetut
250 g lehtikaalia
4 kuutiota pakastepinaattia
1/3 nippua tuoreita yrttejä esim. oregano, basilika
2 1/2 dl makaronia
2,5 L kasvislientä (1+0,5 kasvisliemikuutiota)
suolaa
pippuria

Pilkotaan sipuli ja purjosipuli sekä parsakaali.
Ensin keitetään parsakaalin nuput ja kuulotetaan sipuli sekä purjo öljyssä paistinpannulla.
Lisätään kattilaan makaroni, mausteet, purjo ja sipuli ja keitetään hetki.
Lisätään ruodittu ja pilkottu lehtikaali ja keitetään hetki.
Lopuksi lisätään yrtit ja pakastetu pinaatit sekä pavut ja keitetään kunnes ovat sulaneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti