maanantai 5. joulukuuta 2016

Joulutunnelmaa kahmitaan näin

Joulu voi kestää koko joulukuun jos niin haluaa, ehkä se ei myöskään ahdista (en tiedä vielä), jos sen vieton aloittaa hiljalleen kahmimalla itselleen tunnelmaa (ja pieniä elämyslahjoja) jo nyt! Siispä ajattelin kasata itselleni ajatuslistaa siitä, miten ja missä aion itselleni joulufiilistä kahmia. Oulussa on tietääkseni jo rotuaarin markkinakojut täydessä loistossa ja sen lisäksi markkinoita on tulevana viikonloppuna myös muualla kylillä.
Alppimajan markkinat menivät jo, ja täytyy sanoa että oli niin ahasta, että en montaa minuuttia edes jaksanut jonottaa sisälle sukeltaakseni. Kannattaa siis mennä vasta innokkaimpien jälkeen, tuntia-kahta ennen sulkemisaikaa tai jos mahdollista, ihan aamusta ekana. Näistä markkinoista on yleensä apua jos kaupoissa pyöriminen ei kiinnosta.


       Ainakin nämä kiinnostavat tällä viikolla (linkit vievät facebookiin):
  • Vanhan villatehtaan taiteilijoiden avoimet ovet ja käsityöläisten markkinat Pikisaaressa perjantaina ja lauantaina.
  • Hannalan joulutori Toppilansaaressa lauantaina.                                                                                                                                                       
Jouluruusu ja Marimekon napakettu

 Villatehtaan markkinoilla olen käynyt ennenkin ja sieltä olen muutaman lahjan ostanutkin. Töitään myyvät etenkin käsi- ja taideoppilaitoksen opiskelijat. Siinä vieressä on myös käsityökauppa Tuuma ja Tikki, mikä toteuttaa samaa ajatusta.
Hannalan joulutorilla en ole aiemmin käynyt, mutta hyvän lohikeiton olen kerran siellä syönyt. Hannala on ihana, kunnostettu pitsihuvila ja ainakin kesällä sieltä saa kahvilatuotteita ja lounasta.

Muutoin hankin itselleni joulutunnelmaa kulttuurista, olen menossa katsomaan ja kuulemaan ilma-akrobaatti Ilona Jäntin ja muusikko Aino Vennan esitystä Yablochkov Candle, täällä saattaa kuulla joululauluja vähän uudella tavalla. Pitkään olen halunnut tuota ilma-akrobaattia käydä ihmettelemässä ja nyt sen sitten teen, kun tuo Aino Venna on minusta niin hyvä. Tämä esitys tapahtuu kaksi kertaa Valveella 14. ja 15.12 ja täältä siihenkin löytyy linkki:Yablochkov Candle .

Some christmas market venues in Oulu next weekend. Pikisaari is an island full of wooden houses you can see from the Oulu market square. There is a school for artesans and studios of artists and they open their doors for audience as they sell their works on friday and saturday.
Hannalan joulutori is located in a beautiful Villa in Toppilansaari (on the way to Nallikari bus n. 15 from the city) more information on facebook, linked above.
Yablochkov Candle performance is a collaboration of an air acrobat and a musician with a twist of christmas tunes. Long time I have been supposed to go and see this acrobat perform, but now as she works with a musician I like a lot, I really have to go! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti